X

Мисия „Възстановявяне”

24 август 2013 | CHARISMA

Последни слънчеви дни? Съвсем не. Лятната отпуска може и да е минала, но есента ни предлага не по-малко красота и слънчеви лъчи. Именно сега е времето да дадем почивка на кожата и косата си и да им вдъхнем онази свежест, която лятото им отнема. Посвещаваме следващите редове на грижа за самите вас:

Косата

Заплетени краища.Цъфтеж.Сухота. Това са все признаци на изтощената коса. През летния сезон парещите слънчеви лъчи, морската сол, хлорът и стилизиращи продукти със сигуронст са оставили своя отпечатък върху косата ви. Затова трябва да положите специални грижи за нея, да я укрепите и възстановите. Започнете с посещение при вашия фризьор. Едно подстригване на нацъфтелите краища ще освежи косата ви и ще й придаде по-здрав вид. Това разбира се, не е всичко.

Изберете шампоан и балсам, които да подсилят цвета и да укрепят корените. С продукти като сериите PHYTOBAUME за възстановяване и хидратация, които ще намерите в Аптека Сердика, косата ви отново ще заблести!

Избягвайте пресата. Третирането на косата по този начин е почти равносилно на излагането й на слънце. Ако се сушите, задължително използвайте защитен спрей, който да предпази косата от изтощаване.

Ако пък ви е необходима спешна помощ за възстановяване на много изтощена коса, опитайте с FIBRE ARCHITECTE на KERASTASE, предлаган от фризьорски салон „Тино“.

Заложете на меките ластици или изобщо не връзвайте косата си, само я подредете. Естественият вид никога не е излизал от мода!

Кожата на лицето и тялото

През летните месеци кожата ни е подложена на огромен стрес. Може да си мислим, че слънцето я гали, но това съвсем не е така. Навсякъде и най-вече в града, кожата на лицето ни е изложена на вредни въздействия – прах, слънчеви лъчи и вредни изпарения. На морето пък доброволно се излагаме на UV лъчите, които могат да бъдат и доста опасни. На първо място, не забравяйте, че слънцезащитните кремове трябва да са винаги до вас. Дори да изберете продукт с по-нисък фактор, използвайте го. За свежестта и тонуса на вашата кожа, отделяйте специално внимание и на почистващите процедури в домашни условия.

В магазин Douglas ще откриете възстановяващ крем с масло от карите (Crème Réparatrice au beurre de Karité) и възстановяващ флуид за тяло (Crème Fluide Réparatrice pour le Corps) на Sisley, които ще ви помогнат да върнете свежия и младежки вид на кожата си.

Ексфолиантът за тяло пък ще премахне мъртвите клетки и ще помогне на кожата ви да диша. Грабвайте кесийката и се насладете на една хубава ароматна баня. А след като премахнете мъртвите клетки, непременно използвайте лосион или мляко, за да овлажните кожата.

А сега е ред на маската. Понякога може да ни се струва досадна за изпълнение, но е важна част от грижите за кожата, които трябва да полагаме ежедневно. В магазините за козметика в Сердика Център се допитайте до консултантите, за да изберете най-добрия продукт, подходящ за вашия тип кожа.

Завършете домашната спа терапия с крем.  Хидратацията е важна, особено с наближаването на зимния сезон. В избора на кремове препоръчваме такива, които съдържат алое вера. Свойствата на растението спомагат укрепването на изтощената кожа.
Да не забравяме и устните! Ако са дехидратирани и напукани, със сигурност няма да могат да бъдат покрити от червилото или гланца. Използвайте балсам, който да ги хидратира.

За край си пуснете хубав chillout и се насладете на чаша хубаво кафе или чай.
Мисия „Възстановяване” – постигната!

 

Коментари

коментари

Оставете коментар

38 0

*