X

За цветовете на сезона с Bera Fashion

26 април 2017 | CHIC
BeRa

2016 беше година на ретро модата, с разкроени деними, стил 70-те, топ модели и якета, които ни връщаха дори към 60-те. Не мислете обаче, че новата година ще сложи край на това. Много от тези ретро нотки на 2016 оживяват и през 2017 с лек намек вече към 80-те.
Всеки сезон носи своите собствени трендове, затова е всички искаме знаем какво ще бъде актуално и тази пролет.

Цветовете са първото нещо, което останалите забелязват в нас, тяхното въздействие е мигновено и оставя дълго впечатление. Нашият избор на модерни цветове говори много за това какъв имидж искаме да си създадем и как се чувстваме самите ние.
Цветовете въздействат ! Само секунди след като те срещнат, хората ще откликнат на цветното съобщение, което им изпращаш чрез дрехите си. Факт е, че различните цветове могат да накарат хората да се чувстват по определен начин. Научно доказано е, че цветовете могат да окажат влияние върху хормоните в човешкото тяло, кръвното налягане и телесната температура. Цветовете също въздействат върху впечатлението за теглото ви, върху емоциите и външността. Разбира се цветовете се избират и според повода, мястото, сезона, възрастта и вашия естествен оттенък.
Ние сме повлияни от цветовете всекидневно, независимо дали го осъзнаваме или не. Ако имам напрегнат ден или тежък период сме по-склонни да изберем тъмни цветове като черно, сиво и кафяво. Когато се чувстваме по-весели бихме избрали по шарени цветове. Разбира се зависи и по какъв повод избираме облеклото, съобразено със собствения ни стил.
Погледни гардероба си и виж колко цветове преобладават. Има ли цветна дъга от различни фитове? Или са основно един – два цвята, които съчетаваш. Може да откриеш, че си ограничен в един коловоз. Защо тогава да не си позволиш експеримент с цветовете, които носиш и се обграждаш. Защо да не повлияеш и да предизвикаш веселото настроение, вместо да чакаш то да определи цветовата гама?

Първото правило, което трябва да следваш при избора на цветове е дали те отиват на вашия естествен цвят – тона на кожата, цвят на очите и цвят на косата. След като избереш палитрата, можеш да съчетаваш цветовете по различен начин. Понякога определена комбинация постига по-добър ефект, отколкото отделните цветове. Те предизвикват различни реакции, когато са съчетани с други цветове и подходящи материи.

Кои цветове са подходящи за отделните поводи? Кои цветове могат да ти помогнат да изградиш определен образ?
Лилаво – раздвижва сетивата и събужда страстта – прекрасен избор за креативни хора
Тюркоаз – предизвиква останалите да се отпуснат и да бъдат по – открити
Червено – показва сила и авторитет
Medium синьо – успокояващ цвят, който помага за безпроблемна комуникация
Жълто – енергичен цвят, който поддържа разговора жив /мъжете са привлечени от този цвят, чудесен избор за първа среща/.
Кафяво – стабилност, надеждност и подкрепа /подходящ избор за среща с колеги или клиенти/

Не забравяй – прави избор, който подхожда на твоя естествен цвят. Няма смисъл да избираш цвят, който показва креативност или стабилност, ако това те кара да изглеждаш като болен. Не спирай обаче да експериментираш, играй с цветовете и въздействай с тях – както на околните, така и на себе си.

Какъв е тренда този сезон
Пастелни цветове
Розовото и други пастелни цветове са силно представени през настоящия сезон. Те са перфектни за пролетта, но ще бъдат по – предпочитани по-късно през годината.

Каки
Каки ще бъде номер едно сред неутралните цветове през 2017г. – без значение аксесоари, рокли, палта. Изглежда, че каки ще бъде новото „black and white”за тази година.

Топ цветове за пролет-лято 2017

Niagara Blue – комфортен и надежден, този нюнас на синьото се откроява като най-предпочитан за сезона. Ниагара е класическо деним синьо, което говори за нашето желание за лекота и релакс.

Primrose Yellow – от този цвят струи топлота и жизненост, изпраща ни към дестинации, открояващи се с ентусиазъм и слънчеви дни.


Flame – оранжево с червен оттенък. Този пищен и открояващ се цвят е пламъкът на пролетно-лятната палитра тази година.


Pale Dogwood – нежен и носещ успокоение розов цвят, който придава усещане за невинност и чистота. Предпочитан избор в актуалните колекции.


Kale – този цвят в зелена гама говори за нашата нужда да експериментираме и изследваме.
Изборът ни от цветове говори много за самите нас. Да знаеш как да използваш цветовете в твояа полза може да промени не само това как се обличаше , но и как се чувстваш. Разгледай и опитай.

Кои са модерни цветове за пролет-лято 2017. Какво изразяват цветовете, какво ни дават и как да изберем подходящия цвят за нас?

Актуални модели от BeRa Fashion

Последвай ни и във Facebook и Instagram, за да получаваш още повече интригуващи модни съвети и оферти.

Коментари

коментари

Оставете коментар

155 0

*