X

Ефектът на балерината

10 май 2017 | FASHION CALL

by Frichic

Омаяни от грацията и загадъчността на балерините, голяма част от дизайнерите черпят вдъхновение от тяхната физическа и емоционална естетика. Ефектът на балерината е любима моя тендеции през последните няколко сезона, заради възхитата ми от начина, по който тези танцьори преплитат и противопостяват в творчеството си сила и грация, уязвимост и мистерия, лекота и техничност.

Дори и да не се движим и танцуваме като балерини, благодарение на тази модна тенденция, сега можем да „вдъхнем“ тяхната магия в гардероба си. За съжаление няма да е много естествено да носим боди с тюлена пола и розов чорапогащник в ежедневието си, но ето моите идеи за комбиниране на артикули, които най-вероятно вече имаш, за да пресъздадеш ефекта на балерината.

Основните съставки на тази тенденция са:
– тюлени и прозрачни материи;
– розов цвят;
– лъскав клин;
– обувки на нисък ток;
– ризи и блузи тип „прегърни ме“.

За основа на днешната визия избрах прозрачен топ, който е балансиран с плътен клин и небрежно завързан на кръста суитчер в цвят фуксия. Чудесно би стояла пропорцията и с туника със свободно падащи връзки за закачка. Оптическото издължаване на силуета се получава с обувки на нисък ток и изрязано деколте – много подходящ партньор на всеки прилепнал панталон и клин.

топTrussardi Jeans от Scandal
суитчерH&M

снимки и грим: Nane Photography за frichic.com

Последвай ни и във Facebook и Instagram, за да получаваш още повече интригуващи модни съвети и оферти.

Коментари

коментари

Оставете коментар

307 0

*