X

Мини дължината – любимката на лятото

18 юни 2017 | FASHION CALL

Полезни съвети за градска среда

by Style Inspiratrice

Всъщност, като се замисля, мини е любимата ми дължина не само през лятото. Нося я целогодишно в най-различни комбинации, но не мога да отрека, че през летните дни, когато е супер топло, тази дължина е спасител за нас жените.


Добре е да имаме предвид, че когато сме в строго корпоративна или институционална среда мини дължината не е препоръчителна. (Въпреки че, всички сме свидетели на смелостта на първата дама на Франция, която не крие афинитета си към тази тенденция и показва, че всичко е въпрос на добра мярка и отново – подбор на цветовете и десените). Всъщност, знаете ли, че във Франция минижупът се възприема не толкова като средство за съблазняване, колкото като символ на свобода. Първият известен модел на мини пола е дело на дизайнера Жан Пату. В началото на 20-те години на миналия век, тенис шампионката Сюзан Ленглен се обръща към него, за да й скицира модел пола, с която да се състезава на Олимпийските игри!
Но, да се върнем на нашето лято в града! И така, ако се намираме в градска, но не толкова строга среда, минито може да бъде сред нашите най-добри приятели, ако си придържаме към няколко много лесни правила:
Колко късо е твърде късо?
Аз прилагам един много лесен тест: в напълно изправено положение пускам ръцете си до тялото: ако полата или роклята е по-дълга от нивото на пръстите, значи всичко е ок! 😉 Ако не е – класираме я за употреба на плажа!

Как се комбинира?
Добре е, ако залагаме на къса пола или рокля, да сме една идея по-консервативни с горната част на тоалета. След като сме решили да акцентираме върху краката, бюстът остава на заден план. Изчистена тениска, структурирано сако или кожено яке са чудесни допълнения към такъв стайлинг.

Как да си избера обувките?
При обувките важи едно единствено правило, което парижанките стриктно спазват: колкото по-къса е полата, толкова по-малък е токът. С други думи, когато носим мини, най-удачната комбинация са обувки тип: балеринки, еспадрили, фини равни сандали, гуменки, мокасини. Ако все пак не можем да устоим на желанието да сложим ток (както аз в случая), то той не трябва да надвишава 5 см. Особено добро допълнение към такъв стайлинг са обувки с телесен цвят, защото оптически издължават още повече краката! 😉

Рокля и слънчеви очила: Tally Weijl
Сако: Andrews

Снимки: Мартина Тодорова

Последвай ни и във Facebook и Instagram, за да получаваш още повече интригуващи модни съвети и оферти.

Коментари

коментари

Оставете коментар

397 0

*