X

Помощ, време е за бански!

9 юни 2017 | FASHION CALL

by Style Inspiratrice

Звучи ли ти познато? Всяка година, горе-долу по едно и също време приятната еуфория от предстоящата ваканция, плаж и море, се смесва с неудобството от момента, в който трябва да се покажем по бански! Тази година предизвикателството към мен стана двойно, защото от Сердика Център получих покана да снимаме за летния видео каталог на мола…по бански!

Заредени с мисли за лято и почивка, с Марти решихме да ти покажем какво се случва зад кулисите на една такава видео сесия, какъв е финалният продукт, както и да споделим няколко полезни съвета.

Не знам за теб, но за мен този момент е истинско предизвикателство, защото винаги се чувствам неуверена, започвам да си мисля, че зимните месеци е трябвало да бъда по-организирана и активна, да спортувам повече, да не ям и т.н. и т.н. Последните седмици се замислих, че всички малко или много сме форматирани да следваме някакви наложени естетически идеали и непостижими критерии. Реално погледнато, никой не изглежда така, както в рекламните кампании. Освен това, дори и случайно да изглежда, често това е следствие на огромни лишения, безконечни борби и ограничения. (В никакъв случай, не искам да кажа, че това е оправдание да сме безотговорни към себе си, да се занемарим и да залитнем в другата крайност – напротив.) Мисля, че ако успеем се приемем каквито сме, видим ясно и обективно своите преимущества и хубави страни и се фокусираме върху тях, животът ни ще бъде много по-приятен.

Сега ще споделя и няколко лесни трика, с които да си спестим неудобството на съблекалнята в магазина, както и първото излизане на плаж по бански:
– Хидратация отвън: когато кожата е добре хидратирана, тя изглежда много по-гладка, тонизирана и красива – така че всякакви кремове, млека и пр. са добре дошли. За дните на босите крака винаги залагам на формули тип слънцезащитно олио. То придава блясък, от който краката изглеждат чудесно.
– Хидратация отвътре: сега е моментът още по-усилено да доставяме така нужната вода на организма. Това е най-подходящата напитка, към която добавям и по малко прясно изцеден лимонов сок!
– Стойка на тялото: тя е ключова – независимо в каква кондиция се намираме, изправената стойка прави чудеса – издължава силуета, смъква оптически килограми и сантиметри, подмладява. От балета съм научила един трик и той е, че трябва да ходим и да стоим изправени така, сякаш някаква скрита вътрешна сила ни тегли нагоре. 😉


В тази сесия снимахме два сета, комбинирани с аксесоари, които носят ретро дух по различен и забавен начин. Признавам, че ми беше много забавно друг човек да си представи как бих изглеждала на плажа това лято – нещо между „Спасители на плажа“ и времената на старлетките в Кан! Виж съветите и предложенията на стилистите за избор на бански според тялото в новия SUMMER BOOK на Сердика Център.
А ти имаш ли подобни колебания и как се справяш с тях?

Розови бански и мрежест топ – Forever 21
Грим – Estee Lauder

Снимки: Мартина Тодорова

Последвай ни и във Facebook и Instagram, за да получаваш още повече интригуващи модни съвети и оферти.

Коментари

коментари

Оставете коментар

291 1

*

Последни коментари | 1 коментара