X

Inspired by Victoria Beckham или когато малкото е повече

21 май 2017 | FASHION CALL

by Style Inspiratrice

Днес, заедно със Сердика център, съм ти подготвила една идея за стайлинг, вдъхновен от Виктория Бекъм. Навярно ще се запиташ защо точно Виктория? От години следя и се възхищавам на тази жена, истинска бизнес дама, стратег и мечтател, модна икона. Това, което ме впечатлява в нейния стил е вярата в собственото усещане, в инстинкта за това, как трябва да изглеждаме и какво да носим (като не забравим да се огледаме до най-малкия детайл преди да излезем от вкъщи 🙂 ).


Виктория Бекъм съветва да балансираме визията си като оставим нещо и на въображението (тоест, ако акцентираме на краката си, запазваме горната част на тялото покрита и обратно). Друг ценен принцип е инвестирането в качествени, класически дрехи и аксесоари, които ще можем да носим отново и отново.

Любимият ми съвет е свързан с това, че винаги „малкото е повече“. Колкото по-семпли и непринудени са изборите ни на облекло, толкова по-лесен е животът. Според мен тук има един тънък момент, как да избираме така, че в минимализма да се запази доза изненада, ефектен акцент и лека закачка, за да не се окажем с твърде обикновени и незабележими дрехи.


В комбинацията, която избрах, реших да заложа на този женствен, леко ретро панталон, който освен, че се завърна победоносно в последните години, е супер удобен за носене и е подходящ както за формална, така и за неформална среда. Комбинирах този силует със структурирана горна част – риза с фино райе, която взех от мъжкия гардероб. (Самата Виктория е царица на непредвидените комбинации и признава, че заема дрехи дори от гардероба на децата си).


Разбира се, когато се вдъхновяваме от нея, няма как да пропуснем слънчевите очила, които са неин верен спътник винаги и навсякъде. В моя случай прибавих големи черни очила с ефектно преливане на стъклата.
За да динамизирам стайлинга, реших да заложа на чанта в ярко оранжево. За финал, следвайки думите на Виктория „не мога да се концентрирам, когато нося равни обувки“, избрах чифт елегантни обувки на висок ток, с акцент от метални шипове. Те допълнително издължават крака и силуета и завършват тази лека заигравка между мъжкия и дамския гардероб.

Панталон и риза – H&M
Чанта – Högl
Обувки и слънчеви очила – Guess

Снимки: Martina Todorova Photography

Последвай ни и във Facebook и Instagram, за да получаваш още повече интригуващи модни съвети и оферти.

Коментари

коментари

Оставете коментар

345 0

*