X

Представяме ви Бел

11 януари 2019 | Сердика Център

 

През 2019 година Сердика Център представя магията зад всяка една фотосесия. Ще ти разкрием колко много магьосници са необходими за осъществяването й. Започваме с първият от тях, а именно моделът, лицето на Сердика Център за 2019-та година – Белослава Хинова – Бел. Със сигурност я познавате, тя е онова младо момиче, което преди няколко месеца дефилира на ревюто на Карл Лагерфелд за Chanel. В следващите няколко реда тя споделя с нас повече за себе си.

Разкажи ни за себе си. 

Казвам се Белослава, а от както бях в Париж често ме наричат Бел. Уча в НГПИ Свети Лука със специалност Моден дизайн. Живея в София. И от малко повече от година се занимавам професионално с моделство.

Как започна модната ти кариера?

Модната ми кариера, което е силно казано, започна много рано. Обичах да се снимам като малка, да изглеждам така както на мен ми харесва, правех дрехи за куклите си и всичко, което са правели децата на моята възраст. Много обичах и да рисувам.

Какъв беше първият ти кастинг?

Първият ми кастинг в София : Първият ми кастинг мисля, че беше точно за Women Paris. Техният скаут Стефано, заедно с други колеги бяха дошли в София, за да търсят нови лица. И така Дидо (букерът ми тук в София) извика мен и повечето момичета на  Ivet Fashion в офиса на агенцията. Всички трябваше да сме облечени в тъмни дрехи по тялото и да си носим високи обувки и бански (нищо ново така е на почти всеки кастинг). Не бях нервна, но изчаках повечето момичета да минат и тогава влязох и аз. Питат те няколко въпроса и ако те харесат, излизаш с тях в задния двор на сградата, за да видят как ходиш и после те пускат да си ходиш. Не знаеш дали са те харесали, докато Дидо не ти се обади няколко седмици по- късно, за да ти каже, че чакат да навършиш 16 и пътуваш за Париж. Така и стана.

Първият ми кастинг в Париж: Първият ми кастинг беше за Диор. Получих имейл за него предната вечер и се развълнувах доста. Беше сутринта и трябваше да стана рано, за да мога преди това да отида до агенцията. За да погледнат аутфита ми и да потренирам походката си. Харесаха това, което бях облякла. Беше риза на дребно бяло и червено райе, тъмни дънки по тялото и кецове. Букерите там знаят какво търси всеки клиент. Ходих пеш до офиса на Диор, не беше трудно да се познае, отпред имаше няколко високи и слаби момичета запалили по цигара. Влязох вътре и приключих за минути. Обуваш токчетата, които ти дадат, правиш 2-3 тигела пред кастинг директора, отговаряш на няколко въпроса и си тръгваш. След като приключих имах време да разгледам офиса им, беше страшно красиво. След това веднага пеш до офиса на агенцията, защото си мислех, че тренираш така, а не, защото нямах карта за градски. Като пристигнах,  Осана(букерката ми в Париж) ми показа имейла от Диор: казаха, че много са ме харесали, но тази година няма да взимат момичета под 18. Догодина..🙂

Какво е чувството да дефилираш на ревю на Chanel?

Всички ме питат какво е чувството и май трябва да измисля отговор, защото и аз самата още не знам. Уникално е, малко ми е странно все още как се случиха толкова бързо всички тези събития. Нямам търпение за всичко, което ми предстои.

Кой е най-запомнящият се момент в живота ти?

Имам много запомнящи се моменти в краткия си живот. Всички са различни от нощта, в която се изгубихме в Рила с приятели, до момента, в който чакаш на опашка, за да влезеш при Карл Лагерфелд за одобрение или пък например – деня, в който ми подариха кучето ми Слав. Всеки е различен и е важен за съответната ми възраст.

Какви са бъдещите ти планове?

Да се науча да разпределям времето си като за начало. Пък после ще видим, не ми харесва да мисля за бъдещето и да имам очаквания.

Има ли модели, които те вдъхновяват?

Не са моделите тези, от които черпя вдъхновение. Да, има някои, които харесвам, но това не са Хадид или Гербер. Напоследък много следя Mica Argañaraz и Rebecca Longendyke. В момента се вдъхновявам от най- близките ми хора, семейство и приятели.

Кое е най-позитивното нещо в света на модата?

Запознанствата и хората, с които съм работила досега.  След това може би са пътуванията и истинската мода, до която имам възможност да се докосна, защото все пак имам афинитет към това.

Коя е чертата, която най-много харесваш в себе си?

За характер или външен вид говорим? Казвали са ми, че излъчвам спокойствие, това ми харесва. Не се и опитвам да се тревожа, осен ако не си струва. Майка ми ме научи на това, а за физическа черта – харесвам широката си челюст, ръцете ми и телосложението като цяло и за това мога да благодаря на хубавия ми ген.

Къде и кога си била най-щастлива?

Наистина не знам, най-вероятно и да знаех нямаше да кажа. Щастлива съм с хората, които ме правят такава и правейки това, което обичам.

Кой талант би си пожелала да имаш?

Мога да рисувам и обичам да визуализирам въображението си, но бих искала да имам и някакъв сценичен талант.

Музиката, която харесваш.

Докато пиша това слушам Ерика Баду. Харесвам джаз, трап, рока, който слуша баща ми,мантрите, които мама пуска в 6 сутринта. И благодаря на сестра ми, че култивира добрият вкус в мен.

Кои са твоите герои в живота?

Майка ми, която ме подкрепя да правя това, което обичам. Тя не е като много от родителите, които занимават децата си с болните си амбиции. Тя просто няма такива, учи ме, че нищо не е на живот и смърт, и ми показва нещата такива каквито са покрай работата й и фондацията.

Ако можеш да промениш нещо в себе си, какво би било?

За сега не бих променила нищо,харесвам се ,имам късмета да правя това което обичам и не ми са расте.

Очаквайте скоро да разкрием и останалите лица, които стоят зад магията на фотосесиите, които Сердика Център е подготвила през годината за вас.

*снимки: Instagram @byalaslava

Коментари

коментари

Оставете коментар

301 0

*