X

Време за мъже: джентълмените никога не излизат от мода

5 юли 2017 | FASHION CALL

by Style Inspiratrice

Темата за мъжката мода и стил винаги ми е била супер интересна. На пръв поглед мъжете сякаш нямат толкова възможности за стилистична изява, но това е само на пръв поглед. Всъщност, няма нищо по-хубаво от мъж, който се облича с въображение, не си поставя ограничения и следва вътрешния си усет. Както винаги съм обичала да казвам, добрият външен вид не е въпрос на огромен бюджет, а на умело подбиране и инвестиране в правилните аксесоари и основни дрехи от гардероба. В днешния пост, заедно със Сердика център, решихме да надникнем зад кулисите на най-новите модни тенденции в мъжката мода. За целта посетихме магазина и потърсихме вътрешна информация от дизайнерския екип на една вдъхновяваща българска марка – Andrews/.

Ако сте се питали какво е хубаво да има в мъжкия гардероб през този сезон, а и не само, както и кои са добрите, непреходни инвестиции в стила, тук ще намерите някои полезни отговори и насоки.

Ето какво ни разказаха от дизайнерския екип на Andrews/:

SI: Кой е мъжът, който носи вашите дрехи и аксесоари?

Andrews/: Това е позитивният, успешен, активен и социално отговорен мъж. Модерният джентълмен, който осъзнава, че облеклото е израз на уважение към себе си и околните, доказателство за вкус, култура и възпитание. Той разпознава високия клас дрехи и цени автентичното качество и дизайн. Винаги е в крак с тенденциите, но интерпретира модата според личния си стил, социалния си статус и конкретната ситуация. Мъж  с балансиран, зрял вкус, който обаче не се страхува да експериментира с нови цветове и модели.

SI: Какво трябва да притежава един мъж в гардероба си, за да бъде елегантен?

Andrews/: Най-лесният и доказан начин да се създаде елегантен гардероб е да се ползва концепцията Total Look, която улеснява съчетаването на дрехите и с която се постига завършена, цялостна визия. Добрият стил не изисква задължително много висок бюджет – по-важен е правилният избор и подходящото комбиниране на дрехите и аксесоарите. В гардероба на елегантния мъж ще открием облекла с непреходен дизайн и качество, но в същото време с модерни дизайнерски решения, които се разпознават като престижни модни символи на времето. В идеалния случай той трябва да има по няколко сета дрехи от новите колекции за всеки сезон и за всяка ежедневна ситуация: за спорт, за среща с приятели, за театър и опера, за нощен клуб, за офиса, за официална бизнес среща, за специално събитие. Задължително е да има хубава бяла риза, качествен костюм, няколко елегантни кежуал сака и панталони, подходящи аксесоари и обувки.     

SI: Кои са ценностите на съвременния джентълмен?

Andrews/: Да бъдеш джентълмен днес означава не само аристократичен произход, елегантен стил и безупречни обноски. Джентълменството е нещо много повече – начин на живот, високи ценности, отлично възпитание, богата ерудиция, внимателно отношение към околните, благородство, чест, смелост, щедрост.  Съвременният джентълмен трябва да бъде вдъхновение и позитивен пример, затова създадохме Andrews/  Gentleman’s Club с идеята да популяризираме този образ.

SI: Какво ще бъде лятото на 2017г. според Andrews/?

Andrews/: Лятната колекция на Andrews/ носи много цвят, свежа енергия и позитивно настроение. Вдъхновение за този сезон е Куба с нейната екзотика и интригуваща противоречивост. Редуването на ретро и модерно е основна сюжетна линия, около която дизайнерите на Andrews/ създадоха разнообразни креативни комбинации. Акцент в новите колекции са преливането на дигиталното и аналоговото, асоциациите с ретро очарованието на технологичното време малко преди интернет, с електронната музика, New Wave културата и гейминга от 80-те.  Дизайнът е зареден с ярки цветове и силни графични елементи. Характерен е прецизният, изчистен силует с икономични линии.

Топтренд на 2017 е тюркоазената гама, а също и пречистените, блестящи цветове  червено и жълто, циклама и синьо, зелено и оранж  в ослепителни двойки,  които инжектират искряща енергия във визията.

SI: Какъв съвет за летен стил бихте дали на господата?

Andrews/: Бихме посъветвали мъжете да бъдат по-смели с цветовете и при избора на дрехи да се доверят на нашата концепция Total Look.

Ако трябва да сме по-конкретни, в  must have листа  за лято 2017 са светлите панталони и сака, съчетанията на ярки цветове, фините цветни пуловери с шпиц  деколте, Polo T– shirt с дизайнерски детайли, цветно райе в различни интерпретации, плетиво и жакард, шеврон дизайн, екзотични принтове, дрехи със сатенен финиш. На дневен ред отново са панталоните с басти, както и по-тесните панталони с дължина над глезена. Ризите са с малки, отворени яки, а саката  – прибрани и скъсени.

Колкото до мен, аз също се съблазних в магазина на Andrews/ и не останах безразлична към тяхната цветна, свежа и качествена колекция. Именно тук намерих перфектното яке бомбър! 😉

 

Нося: Риза и панталон Andrews/ ladies

Грим: Estée Lauder

Снимки: Мартина Тодорова

Последвай ни и във Facebook и Instagram, за да получаваш още повече интригуващи модни съвети и оферти.

Коментари

коментари

Оставете коментар

265 0

*