X

Всеки момент от пътуването е най-добрият момент

21 юни 2017 | FASHION CALL

Практически съвети как да ни е леко и спокойно, когато заминаваме за дълъг уикенд

by Style Inspiratrice

Случвало ли ти се е да гледаш с тих ужас малкия куфар за ръчен багаж и да се чудиш как ще си вземеш онази любима рокля, пет чифта обувки (защото всичко се случва), 7 тениски, три вида дънки, бельо, шапки, аксесоари, книги, техника…


Години наред при мен ситуацията беше точно такава до момента, в който ужасът ми от носене на (тежък) багаж надделя и реших, че трябва да си измисля система, която да ми позволява да пътувам леко, без да се лишавам от възможността да сменям стайлинга си и да се адаптирам към различни планирани и непланирани ситуации.
Лятото е по-благодатно като период за леко пътуване, защото времето е топло, дрехите са леки и ефирни.

Ако се придържаме към някои прости правила, пътуването се превръща в истински приятно преживяване.
На практика, винаги преди пътуването се осведомявам за метеорологичната обстановка и за различните активности, които ще бъдат част от него. След това си правя списък на абсолютно необходимите неща, които трябва да взема задължително: лични документи, билети, резервации, банкови карти, пари, застраховка. В повечето случаи тези елементи са постоянна величина, както са и тоалетните принадлежности (при тях варира основно слънцезащитният фактор, както и това дали пътувам само с ръчен багаж или имам по-голям куфар, в който мога да взема повече продукти).


Приятната част е свързана с избора на дрехи и аксесоари. Откакто започнах да прилагам системата с цветовете, животът ми се улесни драстично. Подходът е много лесен – избирам си три основни цвята и групирам багажа на елементи, които са:

  • задължителни,
  • полезни и
  • за вземане по желание.

Това е схемата, по която изграждам гардероба си за пътуване. Един от най-големите плюсове на този подход е възможността за лесно комбиниране на различните дрехи и създаването на почти неограничен брой съчетания. Изтегли тук списъка ми за пътуване.


За този уикенд заложих на синьо, розово и бяло като основни цветове. Избрах два чифта обувки – удобни спортни slip-ons, с които да пътувам, и елегантни равни сандали за почивката. Когато пътувам със самолет, предпочитам да нося затворени обувки и дълъг панталон със свободна семпла блуза, като през лятото си нося и шал, с който мога да се завия, заради климатизацията в самолета. За избора ми на бански този сезон можеш да си припомниш тук, а какво нося в дамската си чанта – тук.

В куфара си сложих:

Рокля с тропически десен и черна рокля на бели точки
Daphne
Моряшка тениска и бял топLC Waikiki
Тениска с туканTally Weijl
Двулицев шалAndrews lady
Куфар, дънкови шорти и сандалиTwin Set

Нося:
Кремава блузаAndrews lady
Бели дънкиForever 21
Спортни обувкиLC Waikiki

Снимки: Мартина Тодорова


Последвай ни и във Facebook и Instagram, за да получаваш още повече интригуващи модни съвети и оферти.

Коментари

коментари

Оставете коментар

480 0

*