X

Отново на училище със слънчево настроение

7 септември 2017 | FASHION CALL

by Mimi’s Fashion Moments

Лятото е към своя край и изборът на подходящо облекло за първия учебен ден може да доведе родителите до истинско главоболие …
Вариантите за визия могат да бъдат безкрайни – официална или лежерна, пъстра или семпла, спортна или изчистена. Дори и с ограничен бюджет, може да откриеш перфектния външен вид характеризиращ индивидуалността на детето ти и да му подариш забавно и цветно начало на учебната година.

„Ако носиш в себе си добри мисли, те ще изгреят на лицето ти като слънчеви лъчи и ти винаги ще изглеждаш прекрасно.“ „Матилда“, Роалд Дал

3 стъпки за перфектна визия на малчуганите за първия учебен ден, за да изглеж¬дат добре и да се чувстват щастливи

1. Удобството
Меките пуловери, практични дънки, свободни тениските и спортните обувки тази есен отново са на почит в гардероба. Какво по-хубаво за детето ти от удобни дрехи. Макар че много дизайнери лансират все по-тесни дрехи и в детската мода, свободата на движенията и увереността, която носят те на детето, са задължителни. Тесните дрехи, според Фън-шуй учението, спират движението на положителната енергия. Удобството при дрехите за деца се крие както в кройката, така и в материята. Тя трябва да бъде от естествени материали – памук или вълна.

2. Цветовете
Цветовете играят важна роля в развитието и емоциите на всяко дете. Децата се научават да ги възприемат още от ранна детска възраст. Затова с подходящи тонове можем да влияем на настроението им.
Доказано е, че светлите тонове повишават тонуса и действат освежаващо, докато тъмните понижават настроението.
*Избрах жълтия цвят като акцент във визията на децата ми, защото има красива символика – символ е на мисълта, интелекта, сърдечността. Прогонва страха, безпокойството, води до радост и оптимизъм. Прекрасен цвят за ново начало и нова учебна година.
Разчупи рамките и облечи детето си в цветове и настроение.

3.Хармония
Модата преследва една цел – да създа¬ва хармония между чове¬ка и заобикалящата го сре-да. Затова три елемента са много важни в подбора на дрехи и комбинирането им, както при модата за възрастни, така и при детската мода – цветове, фор¬ма и употреба. При изборът на дрехи за деца най-важен е факторът „употреба“. Много родители, както и аз в началото, избират артикули за първия учебен ден с мисълта детето им да бъде стилно и забравят, че сакото, панталонът с ръб или официалните обувки, например, няма да бъдат употребявани често и ще останат в гардероба. Просто, защото такъв тип дрехи не са удобни и практични за всекидневието на ученика. За да спестя средства от официален тоалет, аз избирам дрехи, които ще мога да включвам често в ежедневието на децата си, и които съчетани правилно бих използвала и за по-официални случаи. Например, тъмните дънки с лекота могат да заменят черния стилен панталон. Мекият суитшърт е прекрасен непретенциозен вариант на сакото или жилетката при момчетата. А едноцветният топ при момичетата винаги носи настроение за стил, макар и да не е риза.
Хармонията между отделните части на тоалета е важна, дотолкова че тя визуално определя силуета и индивидуалността на човек.

Ето моето предложение за цветна кежуал визия за първия учебен ден /за момче и момиче/, спазвайки тези три стъпки. Визиите са подбрани от „най-пъстрия“ бранд за детска мода United Colors of Benetton.

Не забравяйте раницата!
Раницата е най-важният аксесоар за всеки ученик, затова тя трябва да се избира заедно с детето. За да избереш най-правилната раница за детето си, тя трябва да бъде съобразена с възрастта му, с физиката, с това какво то ще носи в нея и от какъв материал е направена. Препоръчително е материалът на раницата да бъде от водонепропусклива материя. Ако оставите избора за външния вид на чантата на детето си, то колкото по-голям ученик е, толкова по- спокойни цветове би избрал. Най-малките ученици винаги избират цветни и пъстри чанти. Многоцветните раници с принтове са много добра идея за първокласници, защото така ги правят забележими не само за съучениците, но и за шофьорите на пътя. Ако раницата е комфортна и едновременно модерна, какво по-хубаво от това.

Успех и на добър час на всички прекрасни деца!

 

Визия Саня:
Жълта жилетка United Colors of Benetton
Бял топ United Colors of Benetton
Пола от деним Desigual
Спортни обувки Sisley
Слушалки Sony
Раница от магазин Samsonite

Визия Бойко:
Риза United Colors of Benetton
Пуловер United Colors of Benetton
Жълт суитшърт United Colors of Benetton
Дънки United Colors of Benetton
Маратонки Nike от Dеichmann
Слушалки United Colors of Benetton
Раница с колелца Packster от Booktraiding

Последвай ни и във Facebook и Instagram, за да получаваш още повече интригуващи модни съвети и оферти.

Коментари

коментари

Оставете коментар

241 0

*